Sex veckor....

Kommentera
Så har det gått sex veckor. Helt enligt rekommendation. En dubbel mastektomi senare ska jag nu alltså vara helt klar att återgå till mitt "ordinarie" liv. Huvudet ska återigen utmanas i det dagliga yrkeslivet.Livet som Compliance Officer på en av våra storbanker. Ryktet säger att det har blåst hårda vindar där sedan jag drog mitt passerkort senast. Måndagen kommer jag dock att jobba hemma och plöja mejl.

Sedan senaste inlägget har jag varit på ännu ett återbesök. Jag läker fint (enligt plan) och jag fick till och med beröm för mina nya bröst av sköterskan. Hon var förundrad över resultatet och att de inte hade lyft något. Jag hade lust att kommentera att hon ju faktiskt inte sett utgångsläget - mina tits innan var top noch! Så, jag blir lite smått provocerad över att jag förväntas vara lyrisk över mina nya "tjejer". Det är jag förvisso, men jag kommer inte hjula genom undersökningsrummet över resultatet. Mitt nya jag har två nya bröst som är ärrade, inte alls som de jag hade innan. OCH jag är inte på något vis otacksam eller missnöjd, det är ju inte det. Med facit i hand så är detta ändå mer än jag kunnat förvänta mig då jag tidigare hade ett stort fult ärr tvärs över mitt högra "bröst". Jag valde ju att samtidigt ta bort mitt friska bröst så det var ju medvetet. Ersättningen blev ett bröst med ett ärr som ser ut som ett ankare (upp mot bröstvårtan som också avlägsnades).

Nästa steg är nu att få nya bröstvårtor och dessa ska senare pigmenteras. Snart stänger jag denna "story" med förhoppning om att aldrig återvända.